Skateroutes in Gooi & Vecht

Welkom in de regio Gooi & Vecht! In de regio zijn 6 mooie Skate eropuit! routes uitgezet. Routes met beleving en horeca onderweg. Hier vindt u de skateroutes op een rij, inclusief routebeschrijving en te volgen op kaart.

Veel skateplezier!

Home Inleiding

Het is weer helemaal van deze tijd: op skates op pad door het buitengebied. Wij hebben voor u een aantal prachtige skateroutes door de Gooi & Vechtstreek uitgezet. Allemaal even mooi en afwisselend, met onderweg voldoende horeca met terras en de nodige bezienswaardigeheden. Lekker genieten op wieltjes dus!

Breng uw wandelschoenen mee voor onderweg. Er is nog veel meer moois te ontdekken op uw route en niet alles daarvan is bereikbaar op skates.

Home Naardermeer en IJmeer 30 km

Skateroute van 30 km. - in te korten naar 23 km. De tocht start op de parkeerplaats bij Station Bussum-Zuid. Deze route leidt deels langs een doorgaande weg, over een nieuw, goed geasfalteerd fietspad, en deels over mooie, kleine weggetjes dwars door prachtige natuur. De lengte is ruim 30 km, maar je kunt de tocht inkorten als je het stuk langs het IJmeer achterwege laat.

Klik op de button hieronder om de route op kaart te volgen met routebeschrijving.

Route op kaart
Home Langs Vechtdorpen 29 km

Een skateroute van 29 km. Startpunt is tankstation Haan in Nederhorst den Berg, Reeweg 10. Er is hier ruim voldoende parkeergelegenheid. Afwisselende route, waarbij strak asfalt wordt afgewisseld met een paar pittige stukken over klinkers. In Weesp zijn o.a. meerdere horeca gelegenheden te vinden. 

Klik op de button hieronder om de route op kaart te volgen.

route op kaart
Home Route Laren en Eemnes 22 km

Prachtige skateroute van 22 km Startpunt is La Place in Laren, dit punt is heel eenvoudig te bereiken via afrit 9 van de A1. Langs deze route kom je geen horeca tegen, tenzij je even een ommetje maakt langs de jachthaven bij Eemnes. Neem voor onderweg dus zelf voldoende eten en vooral drinken mee! Na afloop kun je natuurlijk wel prima neerstrijken op het terras van La Place, waar je ook je auto kunt parkeren. La Place zit aan de Hilversumseweg tussen Laren en Hilversum. Het Geologisch Museum aan de overkant heeft ook een ruime parkeerplaats. Na afloop van de tocht kun je vanaf La Place trouwens ook nog een van de prachtige bewegwijzerde wandelroutes lopen door het Goois Natuurreservaat.

Klik op de button hieronder om de route op kaart te volgen.

route op kaart
Home Angstel, Vecht & Gein 40 km

Skateroute van 40 km. Het startpunt van de tocht is het station in Abcoude, waar je je auto prima (gratis) kwijt kunt. Een vrij lange, maar prachtige tocht langs kleine rivieren. Het polderlandschap wordt afgewisseld met vergezichten over het water en mooie oude dorpjes. Op een paar plekken, onder andere in Vreeland, leidt de route wel over klinkers. Onderweg meerdere horecagelegenheden met terras.

Klik op de button hieronder om de route op kaart te volgen.

route op kaart
Home Wijdemerentocht 26 km

Skateroute van 26 km. Een mooie tocht die een goed beeld geeft van de prachtige plassen die dit gebied rijk is. De route voert langs een aantal sfeervolle dorpen. Als er een flinke wind staat, is het op de open stukken soms hard werken om vooruit te komen! 

Klik op de button hieronder voor de route op kaart.

route op kaart
Home Maarsseveense plassen 20 km

Deze route volgt nog op korte termijn!