TOP Kortenhoef Ottenhome

Welkom bij Toeristisch Overstappunt Kortenhoef - Ottenhome. Vanaf deze locatie kunt u vooral op en aan het water genieten van een heerlijk dagje uit in de Gooi & Vechtstreek. 

Home Algemene informatie

Jachthaven Ottenhome is gelegen in Kortenhoef, onderdeel van de gemeente Wijdemeren. Het is hier waar u de Wijde Blik en de Kortenhoefse plassen vindt als onderdeel van het Loosdrechtse plassengebied. Een gebied dat absoluut behoort tot de mooiste vaargebieden van ons land.
Het waterrijke gebied, biedt ideale mogelijkheden voor recreatie. Het vis- en zwemwater is er schoon en men vindt er uitzonderlijke flora en fauna, waaronder een uniek vogelbestand waaronder ijsvogels, purperreigers en visarenden). Langs de dijken rondom de plassen en de nabij gelegen schitterende Vecht vindt u authentieke boerderijen, forten, kastelen en tal van andere prachtige monumentale landhuizen.
Sloep varen op de Wijde Blik en Vecht, kanoën op de Kortenhoefse plassen, e-solex toeren en terrasjes pakken langs de unieke Vecht, natuurrijk wandelen en werkelijk prachtig fietsen langs waterrijke vergezichten. Alles is mogelijk vanaf dit Toeristisch Overstappunt. Vissers kunnen er bovendien hun hengel uitwerpen op de daarvoor bestemde vislocaties. Leef u uit en verken de verborgen plekjes op en rondom de plassen!

TOP Adres
Ottenhome
Zuwe 20, Kortenhoef
Bij deze jachthaven is een VVV agentschap en kunt er vaartuigen en (e)fietsen huren. Er zijn diverse soorten zeilboten, motorboten, kano's, sup's te huur.
Open: van november tot half maart uitsluitend op zondagen geopend, van half maart tot eind oktober dagelijks van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat.

GPS coördinaten
52 13.548, 5 05.032

Gratis WiFi

TOP omgevingskaart
Home Route en parkeren

Routebeschrijving
Vanaf A2 afrit 4 Vinkeveen richting Hilversum – na afrit naar links de Provincialeweg (N201) richting Hilversum. Na ongeveer 7 km. naar rechts richting Ottenhome (aangegeven met bruin bord). U kunt op het parkeerterrein van Ottenhome gratis parkeren. Geen plek? U kunt ook aan beide zijden van de Zuwe, de weg waaraan Ottenhome is gelegen, tot aan Moleneind eveneens gratis parkeren.

Parkeren
Aantal parkeerplaatsen op het parkeerterrein van Ottenhome: 100, ondergrond: grind. Geen aparte mindervalide parkeerplaatsen. 
Daarnaast 200 gratis parkeerplaatsen aan weerszijden van de Zuwe, tot aan Moleneind.

Home TOP per OV

Vanaf station Hilversum met buslijn 206. Vanuit station Weesp lijn 106, met overstap op de 206 in Nederhorst den Berg. Uitstappen bij busstation de Zuwe. Let op, alleen in de ochtend en avond.

Taxi Kortenhoef brengt u ook op uw plaats van bestemming (max. 4 pers. per rit). Tel. 035-6565696. Prijsindicatie € 22,00 per rit van of naar station Hilversum.

Home Oplaadpunt(en)

Bij Ottenhome: meerdere oplaadpunten voor E-fietsen aanwezig. Bij jachthaven Kortenhoef zijn ook enkele oplaadpunten voor E-fietsen voorhanden (mits niet in gebruik voor de verhuur).

Download de gratis app oplaadpunten voor meer oplaadpunten onderweg of klik hier voor een compleet overzicht van E-oplaadpunten in de regio.

Naar de E-oplaadpunten App
Home Bezienswaardigheden

Het oude dorp Kortenhoef

Het oude dorp van Kortenhoef is gelegen aan de Kortenhoefsedijk in een bosrijke omgeving. Kortenhoef is bekend vanwege haar plassengebied, de Kortenhoefse Plassen, die ontstonden door veenafgravingen. Eind negentiende eeuw werd het dorp ontdekt door de schilders van de Haagse School en de schrijver Nescio schreef vaak over het dorp en haar omgeving. Bijzonder is het Hervormde kerkje van Kortenhoef uit de 14e eeuw. Het oude dorp, op redelijke loopafstand van de TOP gelegen, is een bezoek zeker waard. Volg daarvoor gedeeltelijk de Oppad Kromme Rade wandelroute van 11 km.

De Vecht en Vechtdorp Vreeland
Vanaf TOP Kortenhoef is het goed mogelijk een bezoek te brengen aan de zuidelijke Heren Vecht. Hier vindt u tal van schitterende buitenplaatsen uit de Gouden Eeuw. De Vecht wordt niet voor niets wel de mooiste rivier van Nederland genoemd. Het dichtstbij gelegen Vechtdorp is Vreeland. Hier vindt u o.a. ster restaurant de Nederlanden te vinden, met heerlijk terras aan de Vecht. Ook andere gezellige horecagelegenheden komt u hier tegen evenals een drietal molens.

Fort Kijkuit
Het Fort Kijkuit (Gabriëlweg 6, Kortenhoef) is een verdedigingswerk gebouwd in de negentiende eeuw, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Kijkuit is zichtbaar vanaf de openbare weg en vanaf het water. Het fort is alleen geopend op Open Monumentendag.

Home Te doen in de omgeving

Sloepvaren, zeilen, kanoën en suppen
Op de Wijde Blik kunt u heerlijk zeilen en sloep- of kanovaren. Een kleiner sloeprondje, met veel zwem- en zonmogelijkheden onderweg, maakt u op de Wijde Blik zelf. U kunt ook vanuit hier vertrekken voor een grote sloepenronde en o.a. de Vecht aandoen. 
De Kortenhoefse plassen zijn uitermate geschikt voor kanoën en suppen. Er is o.a. een bewegwijzerde kanoroute uitgezet.
Bij Ottenhome kunt u een sloep, zeilboot, kano of sup (stand up paddle) huren. Ook kunt u er een terrasvlot met BBQ huren om mee uit te varen. Adres: Ottenhome, Zuwe 20, Kortenhoef.
Vlakbij Ottenhome gelegen kunt u bij Jachthaven Kortenhoef ook kano’s, sloepen, motor-, zeil- en roeiboten of een e-solex huren.

Adres: Jachthaven Kortenhoef, Moleneind 2A, Kortenhoef. T. 035 656 1871/ M. 06- 13 628 119. 

Wilt u met ander type kano varen dan zijn er aan de overzijde van het Hilversums Kanaal nog drie kano verhuurders. Vanaf alle verhuurpunten kunt u zowel de Wijde Blik als de Kortenhoefse Plassen bereiken.
Kijk op de omgevingskaart voor alle verhuurpunten en doorsteekroutes: 

(E-)fietsen en E-solexen
Bij TOP Kortenhoef Ottenhome kunt u een fiets of e-fiets huren voor een prachtige fietsronde. Jachthaven Kortenhoef biedt u ook e-solexen met navigatiesysteem aan om de wijdemeren op ontspannen en duurzame manier te ontdekken.

Zwemmen en zonnen Direct naast TOP Ottenhome is een nieuw strand aangelegd – Strand De Zuwe. U kunt er heerlijk zonnen en zwemmen in helder en schoon water. Wie met een boot de Wijde Blik op gaat komt onderweg tal van eilandjes tegen waar kan worden aangelegd en waar men een duik in het water kan nemen. U kunt zelf op een stoeltje op een zandbank gaan zonnen! Wilt u alle strandjes onderweg tegenkomen? Vaar dan het rondje Wijde Blik.

Schaatsen in de winter 
De Kortenhoefse plassen lenen zich in de winter uitstekend voor mooie schaatstochten. U kunt vertrekken direct vanaf TOP Ottenhome (de N201 oversteken). Een goed vertrekpunt vormt ook de kano inlaadplaats bij Moleneind (vanaf de N201 voorbij Ottenhome bij de stoplichten rechtsaf slaan). Ook in het dorp Kortenhoef zelf kan bij de IJsclub het ijs op gegaan worden.

omgevingskaart
Home Horeca en overnachten

Restaurant Ottenhome, Zuwe 20, Kortenhoef. Groot terras met uitzicht over de Wijde Blik. Er zijn boten te huur en er is VVV agentschap. Gratis WiFi. 

Klik hier voor meer informatie.

Restaurant De Sloep, Moleneind 5, Kortenhoef (bij jachthaven Kortenhoef gelegen), geopend vanaf 17:30 en op zondag vanaf 12:00 uur. Maandags gesloten. 

Klik hier voor meer informatie.

Restaurant de Nederlanden, Duinkerken 3, Vreeland. Eten in een Michelin sterrenrestaurant, met terras aan de Vecht. 

Klik hier voor meer informatie.

Restaurant Noord-Brabant, Breedstraat 8, Vreeland. Pannenkoekenrestaurant met meer dan 100 soorten pannenkoeken in voormalig koetshuis met terras. 

Klik hier voor meer informatie.

Lokaal Zuid Lindengracht 25, Vreeland. Sfeervol restaurant. 

Klik hier voor meer informatie.

Overnachten 

Gastenverblijf Ktoef, Moleneind 2, Kortenhoef. B&B waar u verblijft in een tuinhuisje aan de vecht. Het is mogelijk om een boot (gratis) aan te leggen aan de prive steiger.

Klik hier voor meer informatie.

Restaurant hotel de Nederlanden, Duinkerken 3, Vreeland. Hotel met zeer sfeervolle en luxe kamers. Tevens eten in een Michelin sterrenrestaurant, met terras aan de Vecht.

Klik hier voor meer informatie.

Home Wandelroutes

Wandelroutes

Vanaf Moleneind kunt u een prachtige wandelroute starten, te weten;

- Oppad - Kromme Rade, 11 km.

Hierna vindt u deze wandelroute kort beschreven, met exact startpunt, horeca onderweg en de route digitaal in kaart.

overzicht wandelroutes
Home Fietsroutes

3 routes langs fietsknooppunten staan vanaf TOP Ottenhome tot uw beschikking;
De Vechtplassenroute (30 km),
De Plassenroute ’s-Graveland (32 km)
De Loosdrechtse Plassenroute (42 km).

Knooppunt 6, waar vandaan alle hierboven aangegeven routes starten, bevindt zich op de kruising Moleneind/ Vreelandseweg naast de parkeerplaatsen daar.

De verwijzingsborden naar knooppunten 3, 9 en 5 vindt u pal naast knooppunt 6.

Beschrijving naar knooppunt 6 vanaf TOP Ottenhome: Ga vanaf Ottenhome rechtsaf richting de stoplichten aan het Moleneind. Op de kruising Moleneind komt u knooppunt 6 tegen aan de linkerzijde van de weg.

Vanaf dit knooppunt kunt u ook 2 bewegwijzerde fietsroutes volgen, namelijk de Hollandse Waterlinieroute en de Vechtvallei Plassenroute.
Hierna vindt u de fietsroutes kort beschreven op een rij, met exact startpunt, horeca onderweg en de route digitaal in kaart.

<p>Kortenhoef</p>

Kortenhoef

overzicht fietsroutes
Home Vaarroutes

Kortenhoef bestaat uit diverse beschermde natuurgieden. Op sommige plaaten in het verboden om met een motorboot te varen en is met de bijvoorbeeld een kano wel toegankelijk.

Druk op onderstaande button om het juiste vaartuig te kiezen.

overzicht vaarroutes
Home Jachthaven Ottenhome

Jachthaven Ottenhome

Ottenhome BV, Zuwe 20, 1241 NC KORTENHOEF.

Groot terras aan het water met gratis WiFi.

T: 035 – 58 233 31.

Mogelijkheden:

Alle soorten boten, zoals sloepen, zeilboten en kano's om rechtstreeks de Wijde Blik mee op te varen.

Tevens SUP (Stand Up Peddle) of terrasvlot met BBQ voor gezelschappen die echt iets speciaals willen beleven op het water.

Image: upload/img_641/0.jpg
Meer informatie
Home Jachthaven Kortenhoef

Jachthaven Kortenhoef

Jachthaven Kortenhoef B.V., Moleneind 2A, 1241 NE Kortenhoef

T. 035 656 1871
M. 06- 13 628 119

Mogelijkheden:

Solexverhuur en -routes; de Vecht-, Plassen- en 5 dorpen tocht. 29, 30 en 32 km. Huurprijs v/a 25,- p.p.

Tevens verhuur van alle soorten boten, klein/middel/groot met zeil/motor/peddels, plus waterfietsen om bijv. ter plekke verkrijgbare routes mee te varen.

Image: upload/img_640/0.jpg
Meer informatie
Home TOP omgevingskaart

Klik op onderstaande button voor een compleet overzicht.

omgevingskaart
Home Waterkaart App
klik hier
Home Layer App
klik hier