Wandelroutes Huizen

HIeronder vindt u alle wandelroutes die vanaf TOP Huizen Nautisch kwartier te volgen zijn.

Home Aanlooproute centrum Huizen

Volg deze route om het centrum van Huizen te bereiken. In het centrum zijn vele winkels en diverse horeca. Ook ligt daar het startpunt van het Huizer Melkmeisje wandelroute van 2,5 km.

Route digitaal
Home Huizer Melkmeisje 2,5 km

Startpunt: voor de Hema op het Oude raadhuisplein, Huizen. Zie daarvoor de aanlooproute naar het Oude Dorp van Huizen.

Korte uitleg route: deze wandelroute vertelt u de legende van het Huizer Melkmeisje. De route vertelt over de geschiedenis van Huizen, toen de bewoners nog in klederdracht liepen en hun vee naar de meenten brachten. U komt ook meer te weten of het harde vissersleven van weleer.

De route is een QR wandeling: onderweg kunt u met uw smartphone QR codes scannen, het verhaal verschijnt dan op uw smartphone.

U kunt de route ook digitaal op kaart op uw smartphone volgen via onderstaande link.

Er is een gratis audiotour beschikbaar voor deze route. Voor meer info hierover klik op de hoofdpagina van deze site op ‘audiotour’ .

<p>Oude dorp van Huizen</p>

Oude dorp van Huizen

Route digitaal
Home Waterkeringpad 36 km

Startpunt: naast de entree van de parkeerplaats (links) schuin tegenover de diverse horeca gelegenheden aan de parkeerplaats van het Nautisch Kwartier vindt u het informatiepaneel. De route is bewegwijzerd. Om terug te keren bij TOP Huizen, dient u dezelfde route terug te volgen.

Korte uitleg route: Waterkeringpad, traject (geen ronde!) Huizen-Oud Valkeveen (onderdeel van traject Huizen-Amsterdam CS). Het Waterkeringpad is een wandelroute tussen Amsterdam Centraal Station en Huizen en bestaat uit acht trajecten. De route volgt de waterkering langs de voormalige Zuiderzee (nu het IJmeer en het Gooimeer). Een unieke ervaring, wandelen over de dijk. Het Waterkeringpad is een in totaal 36 kilometer (naar A’dam CS) lange wandelroute. De route is verdeeld over acht trajecten en is in beide richtingen te lopen. De route is duidelijk voorzien van bordjes en bij het begin van elk traject staat een informatiepaneel met routekaart.

Mocht u even niet weten hoe een route verdergaat: de vuistregel tijdens het wandelen is; blijf langs het water lopen!

Horeca onderweg: het Nautisch Kwartier meerdere horecagelegenheden en in Naarden / Oud Valkeveen (bij het pretpark Oud Valkeveen) pannenkoekenhuis ’t Vossenhol (let op: openingstijden wisselend door het jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Home Noord Hollandpad 14 km

Startpunt: bij het infopaneel bij de pontsteiger in de haven. Om terug te keren bij TOP Huizen, dient u dezelfde route terug te volgen.

Korte uitleg route: tijdens deze etappe-wandeling van Huizen naar ’s-Graveland (geen ronde!) maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen. Etappe 13, Huizen - ’s-Graveland, 14 km., staat tot uw beschikking.

Bezienswaardigheden onderweg: het Huizer Museum, Bezoekerscentrum Gooi & Vechtstreek van Natuurmonumenten.

Horeca onderweg: onderweg zijn er meerdere gelegenheden in ‘s-Graveland.