Geocaching in Gooi & Vecht

Kom geocachen in de rijke oase van de Randstad.

Welkom op de website voor Geocaching in Gooi &Vecht. Hier vind je alle informatie om hier van start te gaan met dit avontuurlijke schatzoekspel in de buitenlucht.

Home Wat is Geocaching?

Op ontdekkingstocht in de buitenlucht

Geocaching is een avontuurlijk schatzoekspel dat over de hele wereld gespeeld kan worden. Met je smartphone of een GPS-apparaat in je handen, navigeer je naar een plaats om een schat te vinden in de vorm van een verstopte mini-container. Geocaching kan overal en altijd en je komt daardoor op de meest bijzondere en verrassende plaatsen. Ze liggen in jouw woonplaats, aan het einde van een lange wandeling, bij een mooi fort of ergens op het water.

Om ze te vinden pak je je smartphone en download je de speciale Geocaching app. Je loopt aan de hand van coördinaten, die je naar de plek leiden waar de schat verstopt ligt. In elke cache zit een logboek waar je de vondst, kunt claimen en een bericht achter kunt laten voor de geocachers die na jou komen. Wat je zoekt kan iedere keer verschillend zijn. De geocaches zijn er in alle formaten, vormen en moeilijkheidsgraden. Het is niet altijd gemakkelijk, maar daarom extra leuk als je de schat gevonden hebt.

Wij hebben de leukste caches in de Gooi & Vecht voor je geselecteerd. Daarmee kom je altijd in de mooiste natuurgebieden, bijzondere dorpen of langs historische gebouwen. Telkens ga je op zoek naar een nieuwe cache.

Image: upload/img_999/0.jpg
Bekijk de video
Home Voor het eerst Geocachen

Een aantal tips op een rijtje voor een goede voorbereiding.

Ga je voor het eerste Geocachen?
De website www.geocaching.com is het startpunt voor iedere keer dat je gaat geocachen. Je kan een cache uitkiezen, de coördinaten vinden, een hint opzoeken en je verhalen delen. Om goed voorbereid aan je eerste zoektocht te beginnen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Bij het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten in 's-Graveland is een uitgebreide handleiding Geocaching te koop voor € 1,50.

Geocachen in 8 stappen
1. Maak een account aan op www.geocaching.com
2. Installeer een geocaching app op je smartphone. Bijvoorbeeld de ‘Geocaching Intro app’, of de 'C:GEO' app voor Android telefoons.
3. Kies een cache uit op de online kaart op www.geocaching.com of in de app.
4. Lees de omschrijving van de cache en volg de instructies.
5. Navigeer naar de cache locatie.
6. Zoek de container.
7. Gevonden! Teken het logboek en plaats de cache op de verstopplek terug.
8. Registreer je bezoek online en deel je geocaching verhalen en foto’s

Wat heb je nodig om te cachen?
- Een smartphone met geocaching app en goed opgeladen batterij.
- Een pen en papier om aantekeningen te kunnen maken.
- Een pincet en een spiegeltje kunnen bij het zoeken van pas komen.
- Goede wandelschoenen en eventueel regenkleding.
- Iets te eten en te drinken voor tijdens je zoektocht

Image: upload/img_1001/0.jpg
Meer informatie over het vinden van je eerste cache
Home De beste Geocaching apps

Heb je een smartphone of speel je het voor de eerste keer? Download dan een app. Dan kun je met één apparaat in de hand zowel de cache informatie lezen, navigeren naar de coördinaten als de cache loggen. Na installatie kun je de app activeren met je geocaching account.

C:Geo
Een van de meest complete en gratis geocaching apps voor Android telefoons. Download de gratis C:Geo app.

Geocaching intro App
Ideaal voor als je voor het eerst gaat Geocachen. Met deze app kun je alleen de traditionele caches voor beginners spelen. Op het Geogamepark liggen 3 traditionele caches. Voor Android, iOS en Windows. Download de gratis Geocaching intro app.

Geocaching app
De officiële Geocaching app van Groundspeak. Deze app kun je aanschaffen voor € 8,99. Voor Android, iOS en Windows. Download de officiele Geocaching app.

Image: upload/img_1008/0.png
Home Geogame Park Gooi & Vecht

Ga in het nieuwe Geogame Park op zoek naar geocaches op de historische buitenplaats Boekesteyn in ’s-Graveland. In de bossen van Natuurmonumenten liggen moderne schatten verborgen. Wie kan ze vinden? Geniet tijdens je zoektocht van de sprookjesachtige sfeer van het parkbos en de schitterende landhuizen uit de gouden eeuw.

In het Geogame Park leer je hoe geocaching werkt. Met een GPS of smartphone ga je op jacht naar schatten op de buitenplaatsen. Je begint met een cache die eenvoudig op te sporen is. Daarna worden de opdrachten steeds moeilijker. Aan het einde van je tocht heb je de basics van geocaching onder de knie. Als volleerd geocacher kan je nu zelf caches opsporen in de Gooi & Vechtstreek en de rest van de wereld.

Als je alle 3 de beginnerscaches in het Geogame Park gevonden heb je de sleutel van de schatkist in handen. Open met de code de eindschat en haal je beloning op!

Het Geogame Park vind je naast Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. Het Geogame park is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.
Prijs: gratis!

In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten kun je een GPS huren en workshops geocaching volgen. 

Bezoekerscentrum Gooi & Vechtstreek van Natuurmonumenten
Noordereinde 54 b
1243 JJ ’s-Graveland
Telefoon: 035 656 3080

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

 

<p>&copy; Natuurmonumenten - Martin van Lokven</p>

© Natuurmonumenten - Martin van Lokven

Informatie Bezoekerscentrum Natuurmonumenten
Home GeoRoutes door Gooi & Vecht

Wil je een mooie wandel-, fiets- of vaarroute maken door de regio met extra game beleving? Kies dan voor een speciale GeoRoute. Van zes van de mooiste routes door de regio zijn speciale multi cache routes gemaakt. Op tussenpunten tijdens de route moet je informatie verzamelen waarmee je in staat bent om de coördinaten van de eindschat te bepalen. Let op! De GeoRoutes zijn bedoeld voor de schatzoeker met enige geocache ervaring, dus ga eventueel eerst naar het Geogame Park!

Onze GeoRoutes
- GeoRoute Rondje Loosdrecht (21 km): Een heerlijk dagje varen op de Loosdrechtse Plassen en de rivier de Vecht. Bekijk de route hier
- GeoRoute Fortenland (33 km): Fietsen langs de 7 forten die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bekijk de route hier
- GeoRoute Rondje Vecht en plassen zuid (24 km): Een prachtige fietsroute langs de Loosdrechtse- en Maarssenveense plassen. Bekijk de route hier
- GeoRoute Gooisch Rondje (34 km): Een echte kennismaking met het Gooi: een fietsroute door de natuur en langs brinkdorpen Laren en Blaricum. Bekijk de route hier
- GeoRoute Tafelberg- en Blaricummerheide (5 km): Een wandeling door het Goois natuurreservaat over de heide, door het bos en langs de schaapskooi. Bekijk de route hier
- GeoRoute Westerheide (8 km): Wandelen over het grootste heideveld van het Gooi. Bekijk de route hier

Image: upload/img_1007/0.jpg
Home Garden of Amsterdam GeoTour

24 traditionele geocaches zijn aaneengeregen tot een meerdaagse ontdekkingsreis, een officiële internationale GeoTour, de eerste in Nederland! Deze ‘Garden of Amsterdam GeoTour ’ brengt je naar de meest bijzondere bezienswaardigheden van de regio Gooi & Vecht: van indrukwekkende kastelen en oude vestingsteden tot de prachtigste natuurgebieden. En naar echte parels als de Gooise brinkdorpen en tal van oude forten. De GeoTour is het ultieme geocaching spel waarbij je punten gaat verzamelen op een speciaal paspoort. Voor iedere schat die je vindt, ontvang je 1 punt. Daarnaast kun je bonuspunten verdienen. Bonuspunten verdien je door te eten of drinken bij cafés en restaurants, te slapen bij hotels en door attracties te bezoeken die deelnemen aan deze GeoTour. Als je 30 punten hebt verzameld, dan kun je een echte Geocachers prijs 'een GeoCoin’ winnen. (zolang de voorraad strekt). 

Image: upload/img_1000/0.jpg
Naar de GeoTour mobiele website
Home VVV Gooi & Vecht mobiel

Via onderstaande link kom je op de gratis mobiele VVV portal van Gooi & Vecht met:
- Alle belangrijkste toeristische sites en apps bij elkaar:
- Officiële mobiele VVV Gooi & Vecht site
- VVV Gooi & Vecht MultimediaTour app (gratis)
- Landelijke VVV app (gratis)
- PDF maps app (gratis toeristische kaarten)
- Mobiele Fortenland site
- VVV Gooi & Vecht route minisites,o.a. varen, kanoën, skaten
- VVV Gooi & Vecht minisite met de Toeristische Overstappunten (TOPs)

Image: upload/img_1009/0.png
Naar de mobiele VVV website
Home Geocaching workshops

Wil je de fijne kneepjes van Geocaching onder de knie krijgen? Of heb je na het vinden van alle caches op het park nog een aantal vragen? Schrijf je dan in voor een Geocaching workshop bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Workshop Geocaching voor beginners
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten organiseert een aantal keer per jaar een workshop geocaching voor beginners. Onder begeleiding van een ervaren geocacher wordt het spel je uitgelegd. Ook leer je meer over het gebruik van een GPS apparaat. Daarna ga je groepjes de natuur in om zelf een cache te gaan zoeken.

Workshop voor cacheleggers
Voor diegene die de smaak van het geocachen al te pakken hebben en zelf wel eens een cache willen gaan leggen, is er de workshop voor cacheleggers.

Meer informatie over data, tijden en prijzen vind je via de activiteitenkalender van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek op de website.

Bezoekerscentrum Gooi & Vechtstreek 
Noordereinde 54 b
1243 JJ ’s-Gravenland
Telefoon: 035 656 3080

<p>&copy; Natuurmonumenten - Janko van Beek</p>

© Natuurmonumenten - Janko van Beek

Bekijk de activiteitenkalender van Natuurmonumenten