Cultuur in Gooi & Vecht

Beleef de bijzondere cultuur in Gooi & Vecht. Hier vindt u alle informatie over het net geopende Cultuurpark, de musea, de voorstellingen, exposities, etc.

Breng een bezoek aan een van de tientallen musea, maak een wandeling door de historische dorpjes of reserveer een mooie voorstelling!

Home Cultuurpark

Beleef de bijzondere cultuur in Gooi & Vecht!

Cultuurpark Gooi & Vecht is een netwerk van multimediale tours dat culturele topbezienswaardigheden in de regio Gooi & Vecht met elkaar verbindt in een app vol audiotours. In deze gratis app vindt u de rondleiding Cultuurpark Gooi & Vecht, waarin alle deelnemende musea en museale buitengebieden zich presenteren. Ze gunnen u een kijkje in hun collectie met geselecteerde verhalen.

En als u een route bepaalt tussen de verschillende musea en andere culturele bezienswaardigheden, ontdekt u zeker onverwachte, minder bekende pareltjes in Gooi & Vecht.

Ervaar zelf de rijkdom aan cultuur in onze prachtige regio en maak eerst een virtuele wandeling door Cultuurpark Gooi & Vecht. Bekijk de topstukken, lees de achtergrondinformatie en beluister de gids die u meeneemt door het museum, kortom: beleef cultuur!

------------------------- 

Hoe werkt het?

Wat heeft u nodig?
- een smartphone/tablet/iPad
- goede WIFI

We raden u aan om de rondleiding vóór uw bezoek te downloaden, zodat u niet online hoeft te zijn om het te kunnen gebruiken. Niet in elk museum is namelijk (gratis) goede WIFI beschikbaar!

-----------------------

Zo installeert u de izi.TRAVEL-app:
1. Download de gratis izi.TRAVEL-app door naar izi.TRAVEL/app te gaan op uw smartphone of tablet/iPad
2. Accepteer locatiediensten
3. Open Cultuurpark Gooi & Vecht

Meerdere routes door de regio vindt u in onze Gooi & Vecht Tourapp en op www.vvvgooivecht.nl

-----------------------------

Deelnemende musea

Via deze link vindt u het meest actuele overzicht van de deelnemende musea. U kunt er ook de audiofragmenten beluisteren en zo alvast een kijkje achter de schermen nemen.

De deelnemende musea zijn onderling met elkaar verbonden door een zgn 'buiten'route. Neem de fiets of auto of wandel van museum naar museum. De izi.TRAVEL app werkt op GPS dus u stippelt makkelijk de snelste route naar het (volgende) museum van uw keuze uit. De buitenroute langs de musea vindt u via deze link.

Image: upload/img_1093/0.jpg
Home Musea in Gooi & Vecht

Via onderstaande link komt u bij de musea in de regio! Of u nu geinteresseerd bent in hedendaagse kunst, cultuurhistorie of  media, er is gegarandeerd een museum dat uw aandacht verdient.

 

 

<p>Beeld &amp; Geluid</p>
<p><a href="http://www.vvvgooivecht.nl/zien-en-doen/kunst-en-cultuur/musea">Bekijk hier alle musea in de regio Gooi &amp; Vecht.</a></p>

Beeld & Geluid

Bekijk hier alle musea in de regio Gooi & Vecht.

Musea in Gooi & Vecht
Home Exposities

In onze prachtige regio vindt u vele musea en galleries. Deze bieden u regelmatig wiselende exposties aan. Via onderstaande link komt u direct bij de agenda met alle actuele exposities en tentoonstellingen. 

Image: upload/img_1094/0.png
exposities in Gooi & Vecht
Home Kies een (culturele) route

De mooiste culturele route is natuurlijk de route langs de musea van het cultuurpark. Deze vindt u via onder het kopje cultuurpark van deze minisite.

Maar er zijn ook prachtige routes over de Buitenplaatsen in 's Graveland en Stichtse Vecht. En wat denkt u van de Erfgooiersroute, die het verhaal over de Erfgooiers vertelt! Deze route, samengesteld door de Stad en Lande stichting is vorig jaar opnieuw bewegwijzerd en de moeite van uw bezoek meer dan waard!

 

<p>Highlightkaart Gooi &amp; Vecht</p>

Highlightkaart Gooi & Vecht

Routes door Gooi & Vecht
Home Theatervoorstellingen

Met drie grote en heel veel kleinere theaters is er altijd een voorstelling die u zal aanspreken! Via onderstaande link vindt u de programmering voor de komende periode. Reserveren kan eenvoudig bij het theater zelf!

Spant!, Bussum

Theater Gooiland, Hilversum

Theater Singer, Laren

Theater Weesp, Weesp

Overige voorstellingen

Dinneshow Pandora, Hilversum

 

<p>Dinnershow Pandora</p>

Dinnershow Pandora

Meer informatie
Home Historische Kringen

Hieronder vindt u een overzicht van de Historische Kringen in de regio Gooi en Vecht.

Ankeveen, 's Graveland en Kortenhoef

Blaricum

Breukelen

Bussum

Hilversum

Huizen

Laren

Loenen aan de Vecht

Loosdrecht

Maarssen

Muiden

Nederhorst den Berg

Tienhoven

Weesp