Veerdienst Amsterdam

Welkom op het IJmeer, een van de boeiendste wateren in Nederland. Vaarweg naar Amsterdam, toneel van zeeslagen en befaamd om de visgronden. Nu vooral een prachtig gebied voor de watersport en toegangspoort tot de Gooi- en Vechtstreek.

Home Het IJmeer, Waar & Wat

Het IJmeer ligt tussen Amsterdam, Flevoland en de kust van Amsterdam naar Muiderberg. Het is één van de randmeren en onderdeel van het IJsselmeer. Er liggen verschillende havens aan dit water: Amsterdam, IJburg, Muiden, Muiderberg en Marina Muiderzand bij Almere. Voor vele vogels is het een belangrijk rustgebied en u kunt er heerlijk watersporten of vissen.

<p>Vuurtoren eiland in het IJmeer</p>

Vuurtoren eiland in het IJmeer

Home Veerdienst Amsterdam

Veerdienst Amsterdam vaart op en neer naar Forteiland Pampus en kasteel het Muiderslot
Aan boord kunt u genieten van het weidse uitzicht over het IJmeer (Markermeer), met aan de horizon Almere, Muiderberg, Muiden, Amsterdam, Durgerdam, Vuurtoreneiland en bij goed weer het Paard van Marken. De schepen zijn verwarmd en voorzien van toiletten. Bij onze volledig uitgeruste bar kun je terecht voor een kleine versnapering, koffie, thee, fris en sterker.

Aan boord zijn twee unieke audiotours te beluisteren over het water waarop u vaart en de regio waar u heen gaat, de Gooi- en Vechtstreek. Voor de apple versie van de Gooi en Vecht Tour app klikt u HIER
Voor de android versie klikt u HIER

Pampus, Muiderslot en onze boten zijn overdekt, dus ook met slecht weer kunt u gewoon meevaren naar één van deze unieke bestemmingen.

We vertrekken vanuit de haven van IJburg, een “nieuw” stukje Amsterdam, vlakbij de eindhalte van tram 26 naar IJburg, slechts een kwartier van het Centraal Station. Na het uitstappen bij halte IJburg volgt u de rails de Eva Besnyöstraat in en neemt de eerste rechts de Krijn Taconiskade op. Voor afvaarttijden, klik HIER.

Fietsen kunnen mee aan boord, hiervoor moet u wel reserveren. Bel hiervoor en voor andere informatie naar +31-20 427 8888 of mail naar info@veerdienstamsterdam.nl

Op Pampus, in het Muiderslot en natuurlijk in Muiden zelf kunt u genieten van een hapje en een drankje in één van de museumcafe's of de horeca in het vestingstadje.
Voor of na de boottocht is het goed toeven op één van de gezellige terrassen aan de haven van IJburg. En om de hoek ligt voor de strandliefhebbers het Amsterdamse strand Blijburg.

Het veer vaart vanaf 2 april 2016 tot 30 oktober dinsdag tot en met zondag plus Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag en vertrekt om 11.00 uur vanaf de Krijn Taconiskade in IJburg. Om 15.15 uur bent u weer terug van uw tocht naar Pampus en Muiden. In uw bootkaartje is ook een bezoek aan Pampus of het Muiderslot inbegrepen.

De informatiebutton brengt u naar de website van de Veerdienst waar u meer informatie kunt vinden en uw resevering kunt doen.

<p>Pampus aan de horizon</p>

Pampus aan de horizon

Meer informatie Veerdienst
Home Forteiland Pampus

Pampus is te bezoeken met een ticket van de Veerdienst Amsterdam (inbegrepen in de prijs) maar natuurlijk ook als u met eigen boot of met de boot van Pampus zelf uit Muiden komt. U moet dan wel een apart ticket kopen.

Sinds 2011 herbergt het forteiland de Xperience, een veelzijdige beleving over de geschiedenis van Pampus en de Stelling van Amsterdam. Voor iedereen die houdt van water, avontuur en historie. Met een plattegrond baant u zich een weg door de oneindige lege ruimtes, die vol zitten met oude verhalen. Totdat u stuit op de museale presentatie. Daar zitten de ruimtes boordevol nieuw leven, dat wordt aangestuurd door interactieve multimedia. In met geur en kleur liggen schepen weer in de Gouden Eeuw voor Pampus, vechten de Hollanders opnieuw tegen het water, maar ook met het water als wapen.

Onder de button “Website Pampus” gaat u naar de website van Pampus waar u meer informatie over openingstijden, prijzen, exposities en bezoekmogelijkheden kunt vinden.

<p>Forteiland Pampus uit de lucht</p>

Forteiland Pampus uit de lucht

Website van Pampus
Home Vesting Muiden

Naast het Muiderslot heeft de Vesting Muiden bezoekers veel te bieden: wandel over de natuurboulevard langs het torenfort de Westbatterij en geniet van het uitzicht over het IJmeer, neem plaats op een van de gezellige terrassen aan de Herengracht aan de monding van de prachtige Vecht, om te kijken naar de boten die door de Groote Zeesluis gaan, of verken de vestingwallen die de stad hielpen te beschermen. In Muiden zijn een aantal belangrijke historische verdedigingswerken ook daadwerkelijk te bezoeken: het Muiderslot, Forteiland Pampus en het Muizenfort. Deze vestingwerken worden binnen deze site elk apart nog uitgebreid besproken, inclusief alle bezoekgegevens.

Vanuit Muiden kunt u de korte Fortenland fietsroute doen van zo'n 27 kilometer (ongeveer 1 uur en 45 minuten) en dus prima te combineren met een tocht met de Veerdienst Amsterdam. De tijd tussen aankomst en vertrek van de veerboot in Muiden is 2,5 uur. Deze fietstocht voert u langs Muiden, Naarden, Weesp en de forten van de Hollandse Waterlinie in dit gebied. Voor deze route, klik HIER.

U kunt ook, als u met de Veerdienst Amsterdam bent aangekomen, vanuit Muiden terug fietsen naar Amsterdam. Klik hiervoor HIER.

Beide fietsroutes starten bij fietsknooppunt 16. Een kaartje hiervan vind u HIER.

<p>Vesting Muiden en Muiderslot</p>

Vesting Muiden en Muiderslot

Home Het Muiderslot

Het Muiderslot is een echt Middeleeuws kasteel met verhalen over ridders en jonkvrouwen, maar ook dichters en schrijvers en natuurlijk over de man met wie de geschiedenis van het slot begon: Graaf Floris V van Holland.
Beleef de geschiedenis van het Muiderslot in het echt: de Ridderroute voert u via de Westertoren naar de Wapenzaal met de fraaie harnasvitrine en wapens. Onderweg, in de Kemenade, kunt u op de foto als jonkvrouw, schildknaap of nar. In de Torenroute ligt de nadruk op de verdediging, met uitzicht op de historische tuinen, de kruidhof en de warmoeshof. Hier worden groentes van vroeger verbouwd. Ga mee met de rondleiding door de Gouden Eeuw, inbegrepen bij de toegangsprijs.

Vanaf de eigen aanlegplaats van de Veerdienst bij het Muiderslot loopt u in vijf minuten naar de entree van het Slot. Bij uw ticket van de Veerdienst is de entree van het Muiderslot inbegrepen.

De button “Website Muiderslot” hieronder brengt u naar de website van het kasteel, met alle informatie die u als bezoeker kunt gebruiken over openingstijden, speciale programma's, evenementen en andere bezoekmogelijkheden.

<p>Het Muiderslot aan de monding van de Vecht</p>

Het Muiderslot aan de monding van de Vecht

Website Muiderslot
Home Fietsen door Fortenland

Fortenland is het bijzondere historische landschap ten oosten van Amsterdam, met oude vestingsteden als Muiden, Weesp en Naarden, met vele forten uit de verdedigingslinies als de Waterlinie en de Stelling van Amsterdam en met de vele betonnen bunkers die je overal in het landschap ziet staan.
Eeuwenlang is dit de belangrijkste verdedigingslinie van de rijke handelsstad Amsterdam geweest en zijn er vele miljoenen guldens uitgegeven om dit tot een ondoordringbare frontlinie te maken.

Bezoek dit bijzondere gebied op de fiets, in een boot of te voet en verken de macht en pracht van Fortenland!
De korte Fortenland fietsroute van iets meer dan 27 kilometer en een duur van 1 uur en 45 minuten volgt het systeem van fietsknooppunten. Start bij punt 16 in Muiden en volg dan de nummers zoals hier aangegeven: 16, 17, 18, 33, 34, 37, 47, 45, 44 en terug bij 16 in Muiden. Fietsknooppunt 16 is te vinden bij de kruising Weesperweg en Amsterdamsevaart. Klik HIER voor een locatiekaartje van punt 16.
Een overzicht van de route plus downloads kan HIER gevonden worden.

Alle informatie over Fortenland kunt u vinden op de mobiele site van Fortenland onder de button “Ontdek Fortenland!” hieronder.

Alles over de Gooi & Vechtstreek kunt HIER vinden.

Van de verkorte Fortenland Fietstour en van de Stadswandeling door de Vesting Naarden zijn audiotours die u tijdens uw tour kunt beleven. Voor apple, klik HIER. Voor android, klik HIER.

<p>Fort Uitermeer bij Weesp aan de Vecht.</p>

Fort Uitermeer bij Weesp aan de Vecht.

Ontdek Fortenland!
Home Fortenland impressie

Deze video van Fortenland geeft u een voorproefje van al het moois wat u bijvoorbeeld kunt zien als u de Fortenland fietsroute fietst

Fortenland mobiele site
Home Multimedia Tour aan boord

Aan boord van de schepen van Veerdienst Amsterdam kunt u luisteren naar twee speciale multimedia tours over het IJmeer en het omliggende gebied.

Met de gratis  Gooi en Vecht tour app (voor IOS of Android) kunt u deze tours beluisteren en eenmaal aan wal nog vele andere leuke tours vinden.

<p>De speciale Gooi en Vecht tour app met onder andere twee tours voor varend op het IJmeer.</p>

De speciale Gooi en Vecht tour app met onder andere twee tours voor varend op het IJmeer.

Audio tours IJmeer en regio
Home Fietsen naar Amsterdam

Als u met de Veerdienst Amsterdam naar Muiden vaart, kunt u na reservering van een plek aan boord (+31 20 427 8888 of via info@veerdienstamsterdam.nl) een fiets meenemen, uw eigen fiets of één die u in Amsterdam huurt. Vanaf Muiden kunt u via de "Hollandse Wateren" fietsroute van ongeveer 20 - 25 kilometer weer terugfietsen naar Amsterdam Centraal Station. Deze route voert langs alle riviertjes en kanalen in het gebied en brengt u terug naar Amsterdam Centrum. De button onderaan brengt u naar deze fietsroute.

Ook kunt u vanuit Muiden de Fortenland fietsroute fietsen (27km) en bij doorkomst in Weesp de bovengenoemde fietsroute naar Amsterdam volgen. De Fortenland route kunt u HIER vinden.

Het startpunt van beide fietsroutes is bij fietsknooppunt 16 waarvan u HIER een kaartje kunt vinden.

Wilt u in Amsterdam een fiets huren? Dan kan dat onder andere bij MacBike of natuurlijk de OV fiets.

<p>Fiets van Muiden naar Amsterdam door het mooie Weesp!</p>

Fiets van Muiden naar Amsterdam door het mooie Weesp!

Fietsroute terug naar Amsterdam
Home Gooi en Vechtstreek

Gooi en Vechtstreek
Als u met de Veerdienst Amsterdam naar Muiden bent gekomen, bent u aangekomen in misschien wel de meest veelzijdige regio van de Randstad.

Met een rijkdom aan natuur met bossen, heidevelden, schilderachtige kuststrook, weidse polders en Hollandse meren en met de pittoreske rivier de Vecht.

In eeuwenoude vestingstadjes als Naarden, Muiden, Weesp snuift u cultuur en geschiedenis op en in plaatsen als Bussum, Hilversum, Laren en Huizen valt genoeg te beleven aan architectuur, shopping en culinair genieten.

De streek leent zich uitstekend voor fietsen, wandelen, kanoën, skeeleren en natuurlijk zeilen of sloepvaren op de vele fraaie wateren.

Wilt u meer weten over deze fascinerende streek? De website www.vvvgooivecht.nl geeft alle informatie voor uw bezoek.

Wilt u de mobiele versie van de site gebruiken op uw GSM? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie.

<p>Het prachtige landhuis Trompenburgh in de Gooi en Vechtstreek</p>

Het prachtige landhuis Trompenburgh in de Gooi en Vechtstreek

Gooi en Vecht site
Home Watersport Gooi en Vecht

Varen op het IJmeer is een ervaring, maar wist u dat de Gooi en Vechtstreek meer prachtige watersportgebieden kent?

Het Gooimeer tussen Naarden en Huizen is een vaargebied met groot open water, de Loosdrechtse plassen zijn heel geschikt voor kleinere bootjes en natuurlijk zijn er de vele vaarten en de rivier de Vecht waarop het goed toeven is met een sloep of kano.

Voor speciale sloeproutes gaat u naar deze site Sloepvaren

Voor kanoroutes gaat u naar deze site Kanovaren

<p>Watersport in Gooi en Vecht is ook heerlijk zeilen op de Loosdrechtse Plassen!</p>

Watersport in Gooi en Vecht is ook heerlijk zeilen op de Loosdrechtse Plassen!

Home Fietsknooppunten systeem

Het Fietsknooppuntensysteem.
Het fietsknooppuntensysteem werkt heel eenvoudig.

Er zijn in Nederland ruim 7600 genummerde knooppunten. U fietst een bepaalde route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het volgende genummerde knooppunt.

Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen, u bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en u kunt op pad.

U rijdt van knooppunt naar knooppunt en telkens vindt u hier een bord met het nummer. Ook ziet u bij dit bord altijd een kaart zodat u weet waar u bent en waar de andere knooppunten zijn.

<p>Voorbeeld van het knooppunt systeem in de regio Gooi &amp; Vecht</p>

Voorbeeld van het knooppunt systeem in de regio Gooi & Vecht